gfhgfhfh

Уколико нато-албанско безакоње буде озакоњено и света српска покрајина буде проглашена за шиптарску државу, потребно је да се, часа не часећи, приступи стварању свесрпског националног Покрета за ослобођење Косова и Метохије, како у отаџбини тако у расејању

РУГАЊЕ ЗАПАДА СРБИМА

Нема предаје Косова и Метохије!
Косовски бој, који траје преко шест стптина година, се наставља!

Пише: КОМНЕН БЕЋИРОВИЋ

Комнен Бећировић Кад је такозвана Демократска опозиција Србије, фамозни ДОС, 5 октобра 2000, срушила Слободана Милошевића, употребивши некомпромитованог Војислава Коштуницу, прибегавши лажирању резултата председничких избора, паљењу Народне Скупштине, употреби огромних средстава од преко 70 милиона долара које су Клинтон и Олбрајтова у ту операцију уложили, бацивши део те суме међу нове јаничаре такозване Отпораше, као коску међу гладне зверове – многи су кликнули да ће најзад сванути Србима, да ће им са милијардама долара које ће потећи са Запада, синути сунце слободе и демократије, пошто је Слободан Милошевић, проказан као главни виновник свих југословененских зала и «балкански касапин», скинут с власти и ускоро, руку свезаних наопако, испоручен Хашкој инквизицији.

МОДЕРНО ЈАЊИЧАРСТВО,
НАЈСРАМНИЈЕ ИЗДАЈСТВО!

Тражила се, са српске стране, послушност под видом сарадње, која наравно није затајила, него, напротив, са таквим квислинзима као што су се показали Зоран Ђинђић, Горан Свилановић, Вук Драшковић попримила крајње размере слуганства. Треба се само сетити како је Зоран Ђинђић, док је Србија била поринута у крв и огањ од стране зликовачког Нато-а, позивао да се пакао бомби настави све док падне Милошевић!
Горан Свилановић Како је Свилановић преклињао Холбрука да Србе ослободи Косова ! Како је Драшковић у време шиптарског погрома над Србима марта 2004, бенетао да Нато треба да заштити Србе од Албанаца, као што је штитио Албанце од Срба, или ће бити да је рекао од Милошевића, 1999 ! Упркос његовим гресима према српском народу, Милошевић је за Драшковића и осталу братију, био само алиби за њихово измећарење српским злотворима, као што је овима био алиби за њихову паклену острвљеност на Србе.

БИЛО НАМ ЈЕ ОДАВНО ЈАСНО,
А ЊИМА ЋЕ БИТИ ПРЕКАСНО!

Наравно да је нама у расејању, који смо се од почетка налазили на извору антисрпског зла, било јасно да ће они који су, за љубав Хрвата, такозваних Бошњака и Шиптара, држали Србе током читаве деценије приковане на срамном стубу и на крају их засули уранијумским бомбама, наставити мање-више по старом.
Паљење Скупштине у Београду 5. октобра 2000. Ја сам још увече 5 октобра 2000, на који се Борис Тадић ових дана толико позива као на светли догађај, иако би га се требало стидети, изјавио на француској мрежи LCI да тај дан није никаква победа српске демократије, него коначна победа Клинтона, Блера, Шредера и Ширака над Србима, победа коју нису могли однети крвавог пролећа 1999, кад је српска војска пружила задивљујући отпор најстрашнијој војној сили свих времена. Требало је имати најосновнији појам људске психе, који наше демокрете наравно нису имале, па поверовати да ће, нестанком једног човека, одемоњени западни моћници, који су нас пљували, држали у гулагу, на нас потпаљивали наше вековне душмане и на крају крвнички нас бомбардовали, наједном почети да саосећају са нама, да признају своје грехе и себи скачу у уста.
Утолико мање што су имали обавезе према својим штићеницима, Хрватима, босанским муслиманима и косовским Шиптарима, које су се поклапале са њиховим геостратешким интересима, као што о томе, између осталог, сведочи Бондстил, највећа америчка војна база ван Америке, изникла сутрадан по рату на Косову.

ШИПТАРСКИ ЛОБИСТИ ТАЛАСАЛИ,
А СРПСКИ ЗВАНИЧНИЦИ СЕРВИЛНО ЋУТАЛИ!

Истовремено шиптарски лобисти широм света наставили су да таласају против Срба, док су наши ћутали, посипали се по глави пепелом или је завлачили у песак, сво зло сваљивали на Милошевића, улазили у туђу причу не би ли зарадили милости у доказаних српских злотвора.
Паклена алијанса Ови су радили што су зацртали, продирали су у државне институције, разарали војску, уништавали економију, омугућили Шиптарима да приреде стравични мартовски погром над преосталим косовским Србима и њиховим светињама, добили слободан пролаз Нато трупа кроз Србију, који су тражили у Рамбујеу, да би 2006 коначно спровели одвајање Црне Горе од Србије.
Онда је ступила у акцију с иницијативом за одређивање коначног статуса Косова, фамозна International Crisis Group, Међународна кризна група, у којој једна од кључних личности управо Марти Ахтисари, а друга Мортон Абрамович, шиптарски лобиста и, као такав, међу најгневнијим ратнохушкачима на Србе.

КОМПРОМИТОВАЛИ ДИПЛОМАТИЈУ
И ОБРУКАЛИ СРБИЈУ!

Наши су се тек онда пробудили из своје наркозе и отпочели неку значајнију дипломатску акцију, иако са чемерним дипоматским особљем којим су располагали по свету, као што је онај Владимир Петровић у Вашингтону који се недавно на једној америчкој ТВ мрежи сврстао на страну заговорника шиптарског Косова, или као што је тужни Радомир Диклић звани Бацко у Бриселу, који је за свој штеточински рад у Француској, награђен амбасадоровањем у једној тако кључној земљи као што је Белгија, будући да се у њој налази седиште Нато-а и Европске уније.
Сцена убиства српског професора универзитета Башића од стране шиптарских терориста Кад се почетком прошле јесени једна група од троје младих људи коју је предводио Алексис Труд, вратила са поразним извештајем са Косова и тај извештај хтела да поднесе Европском парламенту, само је од преко 730 европских посланика дошло на заказано сведочење њих двадесетак, и четири новинара!!!


Ето како су званични дипломатски и медијски представници у Белгији неопростиво затајали у једној акцији која је могла да утиче на промјену црне слике о Србима која се зацарила код политичко-медијског естаблишмента на Западу!


ТРЕБА ЗНАТИ
СПОСОБНИЈЕ СЛУШАТИ!

Да су, након Нато агресије која је била толико разбојничка да је ипак подигла у свету вал саосећања са Србима, нас неколицину послушали, уместо што су нас проглашавали милошевићевцима, већ би увелико радио Светски одбор за истину о српском народу, као и Српски косовски институт. Изгубљене су драгоцене године током којих се ништа није учинило, а могло се огромно учинити.
Српске светиње на Космету срушили су албански зликовци Врхунац ругања Србима од стране Запада постигнут је протеклих дана кад су евро-атлантски медији трубели, упркос заклињању Бориса Тадића у српско Косово, да ће Сједињене Државе и Европска унија призанти независно шиптарско Косово, сутрадан по заврешеном другом изборном кругу, што значи већ 4 фебруара. Истовремено су Тадића хвалили као демократског, умереног, прозападног кандидата, док су Томислава Николића кудили као ултранационалисту, као одлучног противника независног Косова и као заговорника приближавања са Русијом!

ПРЕДИЗБОРНА НАВИЈАЧКА ЕУФОРИЈА
ОСВЕДОЧЕНИХ СРПСКИХ ЏЕЛАТА

Завијању није било краја, посебно на званичном каналу Европске уније, ЕuroNews. Како више немају никаквих обзира према Србима, алакање на Николића као на проруског кандидата, није им сметало да, баш у недељу 20 фебруара кад је победа Николића била на помолу, објављују сасвим нормално током целог дана да је амерички грузијски пајац Шакашвили, желећи да поправи односе са Русијом, позвао Путина на своје устоличење, али да Путин није дошао, већ послао шефа руске дипломатије Лаврова. Истог дана јављано је да се министар Спољних послова Пољске налази у Москви такође ради сређивања односа са Русијом, које су близанци Кашчински били озбиљно нарушили. Значи Србији се жестоко оспорава, нешто што се Грузији и Пољској сасвим нормално одобрава! Још се Србија безаконо уцењује позивањем да се одрекне Косова и Метохије, што значи 15% своје територије и хиљаду година своје историје, па да ће тако да стекне право на евентуалну улазницу у Европу ! Дакле, сва награда од стране Запада српској владајућој гарнитури за њену вишегодишњу послушност је одузимање Косова и Метохије и стварање друге албанске државе на Балкану која ће се убрзо спојити у једну – Велику Албанију. Давно је речено да ко с ћаволом тикве сади о главу му се обија.

Међутим, својим опредељењем 20 јануара, које ће се, надајмо се, потврдити 3 фебруара, за националног човека, кандидата Српске Радикалне Странке, Томислава Николића, Србија је показала да јој доста испразних обећања, уцена и понижења! Као што се показала задивљујуће самосвојна, несаломљива, достојанствена, јер је гласала противно вољи светских моћника који су на њену огромну штету разбили државу Југославију, који су се претворили у мач њених вековних душмана, који су је оградили Берлинским зидом санкција тек што су срушили стварни Берлински зид, који су основали безакони Хашки суд да суди њеним и уопште српским вођама, који су је обрхавали са милион избеглица из преко Дрине и са Косова и из Метохије, који су је оптуживали за сва могућа зла на Балкану и малтене на планети, и на крају јој наметнули најстрашнији рат у коме је учествовало давадесет држава од којих неке са неограниченом економском, политичком и војном моћи, бројећи близу милијарду људи, против десетак милиона душа преданих одбрани своје најсветије земље, Косова!
Па зар хитати у загрљај таквог чудовишта?! Па зашто Тадић не заузме бар мало отстојања према таквим пријатељима који, што се тиче Косова, надмено игноришу и већ унапред потиру оно што он прича гласачима?! У сваком случају, ствари су дошле дотле да ни њему ни осталим српским званичницима не преостаје много маневарског простора, сем ако нису искористили сусрет са Путином у Москви да закључе у последњем тренутку неки тајни војни споразум са Русијом, што је требало већ давно и јавно учинити, уместо што је Тадић уверавао Запад да Србија неће бранити војнички Косово! Иако она, на жалост, то не може, будући да је управо он разбијао српску војску, ипак није било мудро тако нешто говорити, ако ни због чега другог а оно да би се Јенки мало забринули за опстанак њихове војне базе и судбину њених маринаца на Косову.
Но ипак у наредним данима Београд може да учини неколика важна корака. Први је да се одмах прекину или заледе дипломатски односи с Албанијом због посете, 25 јануара, председника Албаније, Бамира Топија, Приштини и његове изјаве да ће Албанија бити прва која ће признати независно шиптарско Косово. Тај потез би показао такозваној међунардној заједници да се, већ самом претњом проглашења независног шиптарског Косова, отвара криза на Балкану. Други сличан потез би био према Словенији која се, према ономе што је управо изашло у јавност, понаша као обична слушкиња Вашингтонам и замишља да, извршавајући тућа наређења, игра неку велику улогу у Европи. Ако се већ не могу прекинути дипломатски односи са господаром, могу бар са слушкињом или јој то одлучно ставити до знања. Ипак незахвална Словенија, која Србији овако враћа зато што је 1918 ослободила миленијумског греманског ропства, има своје важне економске интересе у Србији који ће неминовно бити доведени у питање. Трећи корак, с којим се већ касни, био би свечано проглас од стране српске владе свим народима света, у коме би се указало на огромну, на невиђену у историји неправду којом се, упркос Повељи Уједињених нација и међународном праву, сакати држава Србија од значајног дела своје територије, а суштинског дела своје историје, своје културе, своје духовности, своје цивилизације – Косова и Метохије.
Међутим, уколико нато-албанско безакоње буде озакоњено и света српска покрајина проглашена за шиптарску државу, потребно је да се, часа не часећи, приступи стварању свесрпског националног Покрета за ослобођење Косова и Метохије, како у отаџбини тако у расејању.
Нема предаје Косова и Метохије! Косовски бој, који траје већ преко шест стотина година, се наставља!

Baner Milatovic

ДНЕВНЕ ВЕСТИ


МОСКВА
ЗАБРИНУТА
ЗБОГ
"ЗАКУЛИСНИХ РАДЊИ"
ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА

МОСКВА, 29. јануара
(Танјуг)

Представник руског Министарства иностраних послова Михаил Камињин изразио је данас озбиљну забринутост Москве због извештаја о "закулисним припремним радњама западних земаља" за нову мисију на Косову и Метохији.
Он је навео да то иде "све до директног притиска на генералног секретара УН и на председништво Европске уније - да се мимо Савета безбедности УН организује упућивање мисије ЕУ на Косово и јачање мандата војне компоненте мировне операције Снага за Косово".
За промену карактера, састава или оперативног плана акција међународног цивилног присуства на Косову и Метрохији потребна је нова одлука СБ УН, која је могуће само уз сагласност Београда и Приштине, упозорила је званична Москва.
При том је истакнуто да су сви потези усмерени на промену формата међународног присуства на Косову и Метохији мимо СБ УН супротни Резолуцији 1244, Повељи УН и општеприхваћеним принципима мировних активности.
"Очекујемо да ће генерални секретар УН и наши партнери схватити погубне последице једностраних сценарија и акција уз кршење Повеље УН и уздржати се од потеза који са собом носе (стварање) рушилачког преседана за систем међународних односа", изјавио је Камињин.
Представник званичне Москве је рекао да се води активна обрада тзв. скептика у редовима ЕУ ради "брзог" признања Косова у случају да Приштина једнострано прогласи независност, а да команда Снага за Косово разрађује планове о "умирењу српског становништва Покрајине које је отворено против суверенизације Косова".
"Такве активности изазивају нашу озбиљну забринутост и захтевају адекватну реакцију", нагласио је Камињин.
Представник руског МИП-а је подсетио да је мандат међународног присуства који постоји у Покрајини утврђен Резолуцијом 1244 СБ УН у јуну 1999, и да је цивилно присуство формирано као Мисија УН на Косову (УНМИК), на основу предлога генералног секретара УН које је одобрио СБ УН.
"Зато свака измена карактера, састава или оперативног плана активности међународног цивилног присуства на Косову захтева нову одлуку СБ. То ће бити могуће само уз сагласност Београда и Приштине", истакао је Камињин.
Он је нагласио да Русија "разуме тежњу ЕУ да игра активнију улогу у питању Косова", али да је то "могуће само уз поштовање наведених услова".


РУСКИ ПАКЕТ
МЕРА
И
ПОТЕЗА
У ВЕЗИ
КОСМЕТА!

Москва, 28. јануара 2008.

Агенција РИА Новости јавља да је руско министарство иностраних послова припремио "пакет мера и потеза" у случају једностраног проглашења независности Косова и Метохије". Тако је дословно изјавио данас функционер тог министарства Александар Боцан-Харченко и додао: "Те мере у потпуности одговарају нашој позицији, коју смо заузимали и заузимамо у питању независности Косова", закључио је руски дипломата, на проширеном заседању спољнополитичког одбора руске Думе, не желећи да открива даље детаље.

Упутства САД
Унији о Косову

25. јануар 2008.

Објављен је документ из кога се види да су САД дале Словенији тајни списак својих захтева за председавање ЕУ. У документу се предлаже проглашавање независности Косова у недељу, да Русија не би могла да сазове Савет Безбедности. Веродостојност документа су потврдиле неименоване словеначке дипломате. Поменути документ чак није носио ни ознаку „тајно” и представља интерну забелешку словеначког министарства спољних послова, направљену децембра, након посете директора овог министарства, Митје Дробнича, Вашингтону. Амерички саговорници су, како сведочи поменути документ, Дробничу дали „упутства” за словеначко председавање ЕУ, односно америчке захтеве који се односе на питања Косова, Блиског истока и Кавказа, као и шта треба да буде записано у декларацији, коју ће донети сусрет на врху ЕУ-САД, у јуну, у Словенији.
Из документа је очито да САД уређење статуса Косова третирају као чињеницу, до које ће доћи и које ће водити Словенија. Америчким саговорницима Дробнич је објаснио да је словеначко виђење да ће координисаном, једностраном, проглашењу Косова следити ранија припрема закључака заседања министара спољних послова ЕУ.
Дробнич је навео и да ЕУ треба одлука њених министара спољних послова и позив генералног секретара УН, да преузме мисију од УН, на Косову.
Словеначки политички директор сматра и да косовска влада мора одмах након проглашења независности да позове мисију ЕУ да дође на Косово, јер ће са њом делити сувереност.

Као правну основу за мисију, Дробнич наводи резолуцију 1244. Из документа, чија је ознака ВWА070767, види се да се Дробнич срео, у присуству словеначког амбасадора у САД, са представницима америчког савета за националну безбедност, Данијелом Фридом (помоћником америчке министарке спољних послова, Кондолизе Рајс), његовом заменицом Розмери Ди Карло и заменицом директора америчке безбедоносне агенције, Џудит Енсли.
Данијел Фрид је, том приликом, рекао да је генерални секретар УН-а у тешкој ситуацији и под притисцима Русије, али да ће му САД помоћи да тај проблем реши, као и да САД имају гаранције Бан Ки Муна да он неће ограничавати намеру ЕУ да пошаље своју мисију на Косово.
Фрид је одлуку о слању мисије ЕУ на Косово оценио као важну и сматра да се ту не треба обазирати на изјаве и критике Србије и Русије.
Истовремено, представници Америке су препоручили да споразум ЕУ са Србијом буде потписан пре декларације о независности Косова, јер би, иначе, изгледао као награда за губитак Косова.
Розмери Ди Карло је, како пише у документу, рекла да седница скупштине Косова, на којој би се усвојила декларација о независности, треба да буде у недељу, тако да Русија нема времена да сазове Савет Безбедности.
Што се тиче признавања независности Косова, Данијел Фрид је рекао да не треба бринути, подстакавши Словенију да, у фази признавања, прва призна независно Косово, додавши да ће га САД признати међу првима, као и да ће независност бити проглашена у договору са ЕУ и Америком, с тиме да се сачека крај председничких избора у Србији, при чему је САД више у интересу да Борис Тадић, а не Томислав Николић, буде изабран.

Фрид је рекао и да САД, управо са „Косоварима” прави „драфт” њиховог устава, да је ситуација на терену на Косову угодна и да се Америка нада да „Косовари” неће изгубити поверење у себе, јер ће тиме и Америка изгубити свој утицај.

Словеначки МИП:
Неовлашћено објављивање

Словеначко министарство спољних послова издало је саопштење, којим реагује на неовлашћено објављивање интерног документа овог министарства, у словеначком Дневнику и београдској Политици.
Тим поводом је министарство покренуло активности за утврђивање правих узрока и позадине објаве овог документа, али и одредило интерну истрагу и додатно пооштрило доступ до информација у њиховом компјутерском систему.
Министарство размишља и о „неким променама у нормативним мерама у вези са доступом до докумената” овог министарства.
Истовремено, министарство спољних послова Словеније је позвало на саветовање и словеначког амбасадора у САД, Самуела Жбогара.

Самарџић:
ЕУ пион у игри САД

Министар за Косово и Метохију у Влади Србије Слободан Самарџић изјавио је да белешке са састанка америчког и словеначког званичника о проглашењу независности Косова представљају пример како се насиљем води међународна политика и како Европска унија „жалосно постаје пион у таквој игри”.
„ЕУ пристаје на једну такву улогу - улогу средства у остваривању интереса САД”, рекао је Самарџић, оцењујући да је, према белешци са тог састанка, коју је објавио љубљански Дневник, Стејт дипартмент дао обавезе ЕУ и Словенији како да признају независност Косова.
После тог разоткривања сценарија, Србија треба да ради оно што су Влада и Скупштина донели као оквир за деловање, али да, пре свега, треба бити опрезан у повлачењу потеза, сматра Самарџић.
Веома је значајно што смо на време указали да је Споразум о стабилизацији и придруживању ођедном постао монета за поткусуривање између САД и других актера у овој игри", указао је Самарџић.
Он је навео да нико у Србији не може потписати тај споразум, који је у америчкој визији признања независности Косова важан моменат, све док Влада Србије не донесе одређене закључке о реализацији одредби скупштинске резолуције које се односе на долазак мисије ЕУ на Косово.
"Ако потпишемо ССП са оваквом његовом функцијом, под оваквим условима, онда земље ЕУ које су нас подржавале неће више то да чине", оценио је Самарџић.
Уколико ЕУ одлучи да пошаље мисију на Косово без одлуке Савета безбедности УН, Влада би била дужна да стави ван снаге парафирани ССП са ЕУ, "да га прогласи неважећим и обавести Скупштину да не може да га ратификује", констатовао је он.

Фајненшел тајмс
о слању мисије ЕУ

Лондонски дневник "Фајненшел тајмс" данас износи очекивање да ће министри спољних послова Европске уније у понедељак , 28. јануара, у Бриселу дати званично одобрење за слање правосудно-полицијске мисије Европске уније на Косово.
Према лондонском дневнику, задатак мисије од 1800 људи биће да "стабилизује ситуацију у покрајини после званичног отцепљења (Косова) од Србије".
ЕУ планира да пошаље прву групу павника и полицајаца пре него што косовски Албанци прогласе независнсот, што ће се, "предвиђају неке дипломате Европске уније, догодити у марту", износи се у тексту.
Слање мисије одобриће све чланице Европске уније, изузев Кипра, који ће, очекују дипломате, уложити приговор, али неће блокирати ту одлуку.
Лист подсећа да је Кипар јасно ставио до знања да никада неће признати Косово као суверену државу и да сматра да би одлука о брзом слању мисије Европске уније прејудицирала питање статуса Косова.
Забринутост у вези са независношћу Косова изразио је, како лист наводи, и украјински председник Виктор Јушченко који је у интервјуу Фајненшел тајмсу рекао да је "забринут" да би "неки" покушали да повуку аналогију између Косова и подручја као што су Абхазија, Јужна Осетија и Придњестровље, која се граниче са Украјином.
Према писању Фајненшел тајмса, Хашим Тачи је, у међувремену, у Бриселу добио уверавања да ЕУ и САД подржавају независност Косова, али му је речено да мора настојати да обезбеди потпуну и дугорочну безбедност српској мањини у покрајини.
Лист подсећа и да ће на састанку министара Европске уније у понедељак и уторак такође бити одлучено да ли Унија треба да потпише споразум о стабилизацији и придруживању са Србијом.
Томе се највише противи Холандија, коју још увек прогањају сећања на злочине снага босанских Срба у Сребреници 1995. године који су се догодили "пред носем" холандских мировних снага.
Неке земље Европске уније, међутим, страхују да би непотписивање споразума погодовало победи кандидата СРС Томислава Николића на председничким изборима у Србији, закључио је Фајненшел тајмс.

(агенције)

ПЕТЕР ХАНДКЕ
ПОДРЖАО
НИКОЛИЋА

Беч, 23. јануар 2008.
Славни аустријски књижевник Петер Хандке посетио је јуче председничког кандидата Томислава Николића. Хандке је том приликом изјавио: - ,,Никада у животу нисам гласао у Аустрији, никада у животу нисам гласао ни у Француској. Али, да имам српско држављанство, данас бих у Србији гласао за Томислава Николића“.

Томислав Николић и Петер Хандке
Фото прес служба СРС


РУСИЈА СЕ ПРЕПОРОДИЛА
КАД СЕ ЈЕДНОГ
БОРИСА ОСЛОБОДИЛА!

ЗАТО СВИМ СРЦЕМ
ЗА НИКОЛИЋА
3. ФЕБРУАРА
2008.
ДА СРБИЈА
ВАСКРСНЕ!

ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ
СРПСКИ ПУТИН БИЋЕ
И У СРБИЈИ ОД 3 ФЕБРУАРА
СВАКИ ЋЕ ДАН
НОРМАЛНО ДА СВИЋЕ!!


Томислав Николић, будући председник Србије


Редакција ИСТИНЕ

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ
11.080 Земун
Магистратски трг 3,
Тел/факс 3077-028,
vladarsk@yubc.net
Бр. 528/08 – 21. јануар 2008.

НАПАД НА
СПЦ У ХРВАТСКОЈ
- КНИН И СПЛИТ

Срби у окупираној Републици Српској Крајини и Републици Хрватској су, непрекидно, изложени претњама, понижавању и терору. Њихову приватну имовину је одузела држава Хрватска, а установе српског народа и храмове Српске православне цркве стално нападају, скрвнаве, руше и пљачкају непозната лица – а полиција њих, обично, не проналази.

1. Непознати починиоци су, у последња три месеца, пет пута проваљивали у храм Светог Георгија у Книну. Последњи пут је то учињено у ноћи између 17. и 18. јануара 2008. године. Провалници су потпуно оштетили улазна врата, а онда су у просторијама Храма преврнули намештај и бацали свете предмете по поду.

2. Црквеној општини у Сплиту је (15. јануара 2008) приспело претеће писмо непознатог пошиљаоца. Писан је речником немачких неонациста и хрватских фашиста из Другог светског рата. Претње су упућене Србима и Јеврејима: „Србе на Врбе“ и „ Јевреји напоље“. У писму се одаје слава Концентрационом логору смрти у Јасеновцу, где су хрватски војници убили стотине хиљада Срба и десетине хиљада Јевреја и Рома. У закључку писма, наговештено је потпуно истребљење Срба у данашњој Хрватској.

3. Три дана касније (18. јануара), зидови и врата Црквене општине у Сплиту су осванули претећим порукама Србима. Речник је био истоветан речнику немачких нациста и хрватских фашиста. Починиоци су на зидовима нацртали кукасте крстове и друге нацистичке и фашистичке симболе.

Влада Републике Српске Крајине скреће пажњу јавности да су Срби у данашњој Хрватској изложени све чешћем терору и да већина инцидената никад не доспе у средства јавног информисања. Ова недела, истоветна нацистичким и фашистичким неделима у Другом светском рату, могућа су зато што су УН, ЕУ, ОЕБС и друге међународне организације, као и већина држава чланица УН, одобриле Хрватској да прогна из Републике Српске Крајине и хрватских градова између 500 и 800.000 Срба, од 1990. до 1995. године. Очигледно је да ће терор над Србима, Јеврејима и Ромима бити настављен у савременој Хрватској - ако она не буде присиљена (кроз тела УН и друге међународне организације) да несметано дозволи повратак свим прогнаним Србима. Наравно, то подразумева и враћање свих индивидуалних и националних права Србима, као и новчану надокнаду за уништену, опљачкану и коришћену приватну својину Срба.

ВЛАДА РС КРАЈИНЕ
Ратко Личина, министар


СВЕ ЗА ИСТИНУ - ИСТИНУ НИ ЗА ШТА!
Званична презентација НАРОДНОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕ
Дела др Николаја Велимировића (Светог Николаја Српског)
Званичан сајт ПАТРИОТСКОГ ФРОНТА СРПСКИХ ЗЕМАЉА
TVORAC GRADA
<p><a target="_blank" mce_thref="http://www.knindza.info">
Сајт Срба у Албанији
Baner RCP Brcko

РУГАЊЕ ЗАПАДА СРБИМА

 (Dalje)

Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.co.yu i možete početi sa blogovanjem.